Máslový krém

Suroviny:


250 g máslo 82%
  50 g cukr moučka
  50 g polohrubé mouky
250 ml mléka


Postup:


Moučnou kaši připravíme tak, že mléko s moukou smícháme za studena, přistavíme na oheň a za stálého míchání přivedeme do varu. Oheň zmírníme a krátce povaříme. Necháme vychladnout a občas promícháme nebo přikryjeme folií, aby se neudělal škraloup. Kaše i máslový krém musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Máslo si vyndáme a necháme v pokojové teplotě změknout. Šlehačem vyšelhám a přidám cukr moučka. Nakonec po troškách vmícháme kaši.


Dále můžueme ochutit různými příchutemi:


cukrářské ochucovací pasty
marmeláda
kávový krém (část mléka nahradíme silnou kávou)




Zdroj: pavlavtroube.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)