Máslový krém
Suroviny:
250 g máslo 82%
50 g cukr moučka
50 g polohrubé mouky
250 ml mléka
Postup:
Moučnou kaši připravíme tak, že mléko s moukou smícháme za studena, přistavíme na oheň a za stálého míchání přivedeme do varu. Oheň zmírníme a krátce povaříme. Necháme vychladnout a občas promícháme nebo přikryjeme folií, aby se neudělal škraloup. Kaše i máslový krém musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Máslo si vyndáme a necháme v pokojové teplotě změknout. Šlehačem vyšelhám a přidám cukr moučka. Nakonec po troškách vmícháme kaši.
Dále můžueme ochutit různými příchutemi:
cukrářské ochucovací pasty
marmeláda
kávový krém (část mléka nahradíme silnou kávou)
Zdroj: pavlavtroube.cz
250 g máslo 82%
50 g cukr moučka
50 g polohrubé mouky
250 ml mléka
Postup:
Moučnou kaši připravíme tak, že mléko s moukou smícháme za studena, přistavíme na oheň a za stálého míchání přivedeme do varu. Oheň zmírníme a krátce povaříme. Necháme vychladnout a občas promícháme nebo přikryjeme folií, aby se neudělal škraloup. Kaše i máslový krém musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Máslo si vyndáme a necháme v pokojové teplotě změknout. Šlehačem vyšelhám a přidám cukr moučka. Nakonec po troškách vmícháme kaši.
Dále můžueme ochutit různými příchutemi:
cukrářské ochucovací pasty
marmeláda
kávový krém (část mléka nahradíme silnou kávou)
Zdroj: pavlavtroube.cz
Komentáře
Okomentovat