Řízky naruby

4 plátky vepřové kotlety (nebo krkovice, můžou být také kuřecí řízky)
1 cibule
1 čerstvá paprika
10 dkg anglické slaniny
sůl
pepř
granulovaný česnek
olej (na smažení)
strouhanka (na obalení)
vejce (na obalení)

  1. Řízky naklepeme , osolíme , opepříme a posypeme granulovaným česnekem

    Takto připravené řízky obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
  2. Opečené řízky naskládáme do zapékací mísy, jemně podlijeme olejem. Na každý řízek klademe

    plátky anglické slaniny, kolečka cibule a papriky. Zapečeme v rozehřáté troubě přibližně 40 minut.

    Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Znojemská hovězí pečeně podle Romana Vaňka

Nejlepší bublanina

Skořicoví šneci (cinnamon rolls)